divendres, 27 de febrer del 2009

Carnaval, carnaval

Encara estem de ressaca després de tanta festa i disfressa! Aquí dalt es celebra molt el carnaval (sí, no carnestoltes) i a l’escola van fer dos dies de festa. Dimarts és festa grossa a Sort i pobles de la rodalia.

Dissabte a la nit vam fer sopar de carnaval a Estac i érem una cinquantena. El nostre gran cuiner Manel ens va fer una olla barrejada per llepar-se’n els dits! Tots disfressats aviat vam tenir ganes de ballar perquè començàvem a tenir una mica de fred i ens vam animar força. L’any passat va triomfar una caputxeta i enguany la reina indiscutible d’Estac va ser la Linda. Guapíssima!


A Sort van fer passa infantil dilluns i la dels grans dimarts, després de la calderada al riuet. Era el primer any que hi anàvem i ens va agradar molt. Cinc olles d’esculleda, truitada de patates o d'espinacs i llonganisses a la brasa. N’hi va haver per tothom i per repetir… A banda del dinar, va fer un dia esplèndid i vam poder parlar amb molta gent coneguda i acabada de conèixer. Fa gràcia perquè en trobades així, veus la cara a gent que només coneixes de nom o de referència. I és que som tan poquets…

Els nens es van disfressar tres vegades i cada dia diferent: hem tingut romans, pirates, hippies, cuineres, floristes i dimonis. Del romà n’estic especialment orgullosa, perquè em va costar una feinada fer alguna cosa semblant a una túnica…;-)


Núria

diumenge, 15 de febrer del 2009

Una volta per Estac

He aconseguit penjar més fotos i fer un àlbum. Amb la velocitat d'internet, té mèrit, per riure...
o no ;-)

http://picasaweb.google.es/lh/sredir?uname=nuriafq&target=ALBUM&id=5302033136844903969&authkey=JAT9bsY-gWU&authkey=JAT9bsY-gWU&feat=email

Em vaig quedar només per la part de baix del poble, prometo corregir-ho a la propera nevada!

Núria

dimecres, 11 de febrer del 2009

Moltíssima neu


Aquest matí ja havia nevat una mica quan ens hem despertat. El transport ha vingut, però més tard. Primer han deixat els d'una altra ruta, de Caregue, i després han recollit els d'Estac. Hi havia 4 dits de neu i com que portem un hivern dur, doncs hem decidit igualment baixar-los. Però ha començat a nevar fort a les 11h i encara no ha parat. El Consell comarcal ha decidit que tots els nens de transport a les 15h tornaven a casa en previsió que la cosa empitjorés. L'han encertat! La furgoneta ha pujat però ja hi havia uns 30cm. Ara en portem més, uns 40...
Ha s'ha girat vent i fa una tarda sofà, llar de foc, llibre, mitja,...

A Surp encara hi ha més neu, diu la Clara que uns 60cm, és que ni amb cadenes, han d'esperar que vingui la llevaneus per baixar a Rialp, i recollir la Jana a la guarderia! Bé, potser farà nit a casa la senyu... Què divertit per ella! (els pares no estaran tan contents...)



Núria

dimecres, 4 de febrer del 2009

Esquí a l'escola


Ahir van fer una altra sessió d'esquí en hores lectives, els de 6è. Veus que bé! Avantatges de viure al Pirineu...
Bé, és la primera vegada que es fa i es canvien les hores d'educació física per 6 sessions de 3 hores cadascuna. Els nens de 3r a 6è, que són els que hi poden anar de manera autònoma. Així, volen que els nens de la comarca aprenguin els esports d'aquí dalt: a esquiar a l'hivern i a fer càiac a la primavera.

La Magalí està molt contenta amb l'experiència i això que d'inici no ho veia massa clar... I és el que li dic, si aprendre a esquiar amb les millors amigues de la classe és tot un luxe! Jo en vaig aprendre de més gran i amb gent que no coneixia de res. Ja va estar bé, però això d'ara és molt millor i a sobre, més divertit.
Es va perdre alguna sessió per malaltia però ahir es van enfilar al Pic de l'Orri (a la foto des d'Estac) i van baixar per una pista vermella. Molt bé!
I per variar enguany, van sortir amb sol i van tornar nevant!

Núria