dilluns, 11 de maig del 2009

Tornem a fer hort



Com l'any passat, hem començat a fer hort altre cop. Diuen que pel 15 de maig ha d'estar tot plantat i si a sobre has de mirar les llunes, se'ns acumula la feina! És que si t'hi dediques abans pot caure alguna gelada encara i si bades, ja vas tard. Aquí la temporada és molt curta!
A més, cal buscar el planter adequat i no tothom té el que busques. Els dies de mercat a Sort o Tremp ara ja cal fer cua per comprar-ne. Fa il·lusió omplir de coses la terra que durant l'hivern ha quedat ben apagada: tomàquets (de diferents menes, a veure què creix enguany), enciams, cebes (en llavor i planter), pebrots, alls, pastanaques, carbassons, cogombres i mongetes. Ah, i trumfes! Encara ens falta alguna cosa més, haig de continuar buscant i espavilar a plantar!

A part d'això, aquesta tarda ens hem dedicat amb l'Oriol a reposar flors als testos de la terrassa, que les d'hivern ja estan pansides. Això sí que li agrada, baixar a l'hort ja fa més mandra...
Hem posat clavells de moro i els geranis que han estat a resguard de les gelades dins la galeria. El més divertit ha estat estrenar la mànega i el sortidor amb raigs de tota mena i clar, qui regava???



Núria