dimecres, 27 de gener del 2010

Gormanderies

I després de menjars tan casolans, tan naturals i tan del Pallars, un/a no pot evitar menjar gormanderies (com diuen aquí dalt) de les més antinaturals i artificials, ni que sigui ben poques vegades...
Sí, hem caigut en la temptació i el postre ha estat molt poc ortodox (i que no serveixi de precedent): 'panteras rosas'!!!!!
No sé els anys que feia que no en menjava i l'Uri no les havia vist mai!



Almenys fem una mica de comarca, encara que sigui el Vallès, que la BIMBO és de Granollers ;-)

Núria

dilluns, 25 de gener del 2010

Cuina


Dissabte no sabia massa què fer per sopar i finalment, em vaig decidir per una cosa senzilla, tot i que laboriosa: truita de patates i pizza.La truita amb ous i patates nostres, clar, però aquest cop amb patates liles. Ara estan de moda les patates xips d'aquest color, busqueu-ne i segur que en veieu en alguna botiga de 'delicatessen'.


Li van donar un sabor especial a la truita, com dolç, a banda de donar un color que semblava d'albergínia. Bona!

A la pizza ja li he trobat el truc, la massa surt molt bona i només cal pensar què hi posem pel damunt. De vegades, alguna cosa que ha sobrat del dia, com verdura, per exemple, o una mica de carn. Bé, ja sabeu es pot fer pizza de tot, això sí, la base una bona salsa de tomàquet casolana i molt formatge ratllat pel damunt (si és de Casa Mateu, millor ;-)

I avui, que tenia temps, magdalenes. Sempre m'agrada tenir feta alguna coca o similar, per berenar (costum inqüestionable!) i per si arriba algú per sorpresa...
Bon profit!
Núria

dilluns, 18 de gener del 2010

Raquetes pel Pallars Sobirà

Acaba de sortir un llibre recomanable per conèixer el Pallars amb raquetes de neu. Hi podeu trobar fins a 40 excursions de tots els nivells per fer en raquetes, a banda d'explicacions tècniques i consells per sortir a la muntanya.

Pels qui no ho heu provat mai, és una bona manera de sortir a la muntanya durant l'hivern i permet caminar, al ritme que cadascú vulgui, per la neu amb força comoditat. Es pot fer per lliure o bé contractant un guia, que seria el que jo recomanaria...

I clar, a Casa Massa, o agafeu forces amb un bon esmorzar abans de marxar o quan s'acabi, us podeu recuperar a la vora del foc ;-)

Gros, Xavi; Luisa Capilla. Raquetes pel Pallars Sobirà: 40 excursions, travesses i ascensions. Madrid: Desnivel, 2009.











Núria

dimarts, 12 de gener del 2010

Torna a nevar...

Va nevar poc l'altre dia però ha fet tan fred que no s'ha fos... Algun dia ha sortit el sol, però poca estona i potser hem arribat a 4ºC una hora al migdia. Així és que des de la tarda torna a nevar sobre neu!
La previsió deia pluja, però mira, neva des de les 17h. Les petjades s'estan esborrant de nou i tornem a tenir-ho tot ben blanc. Veurem demà al matí si hi ha transport o què farem.
Almenys avui neva 'bonic': silenciosament, poc a poc, sense vent, a 1ºC. Pots quedar-te mirant per la finestra tanta estona com vulguis...

Les ovelles surten igualment a pasturar, segur que algun raconet troben amb alguna herbeta...
Avui tornaven una mica més aviat, però no hi ha descans pels pastors!



 




 



Núria

divendres, 8 de gener del 2010

Fred i vent

Ahir va nevar però no massa. Aquest matí no ha vingut el transport, estava tot gelat i ens ha fet por moure'ns de casa a tots plegats. Estàvem a -4ºC i bufava un vent fortíssim. Amb les ventades, la neu s'ha anat posant en racons on normalment no s'hi queda i ha fet formes curioses.


Durant tot el dia no hem pujat de -2ºC!!!
A les 19h ja tornem a estar a -5ºC i continua bufant un vent, que a moments és huracanat.
Nosaltres encara, que estem tancats tot el dia a casa, però penso en els ramaders que han de sortir per força encara que només facin les feines més imprescindibles. Quan tornen a casa, és bàsic recuperar-se vora el foc.
A Casa Massa, sort en tenim dels Reis que van portar la 'nintendo', no sé pas què faríem si no... ;-)



Núria