dimecres, 24 de març del 2010

Ara sí, primavera


Ara sí, finalment sembla que va arribant la primavera. Durant el dia ja fa bona temperatura, encara que el dia estigui una mica gris. Comença a estar tot una mica més verd i totes les plantes estan brotant. Malgrat la nevada de fa un parell de setmanes, tot revifa.
Segurament tornarà a nevar, com diuen els del país, però ja serà poca cosa (esperem!).

Ja fa uns dies que si passes pel parc del Riuet a Sort, a la sortida de l'escola, torna a estar ple de canalla. És que ja en teníem ganes de sortir i prendre l'aire, que sempre costa de passar l'hivern.
Fins ara, molts els nens anaven amb transport a casa, però molts dies quan fa bo, aprofitem per sortir a la tarda i tots pugen amb els pares més tard. Ara ens retrobem amb algunes mares i podem posar-nos al dia, mentre els nens es perden jugant a futbol...

No sé si serà el bon temps també, però he tornat a pintar mandales, com havia fet fa molt. Ahir la Magalí em deia que quan en tingui més, puc emmarcar-los, que faran bonic...



Núria

dimarts, 9 de març del 2010

Quanta neu per tot arreu...

Ui, avui he vist les notícies i he escoltat la ràdio... què bé que estem al Pirineu!
Neva, i bastant, i no passa res. Bé, sí, tothom a casa i només els moviments imprescindibles i amb prudència.
Per un dia, es para gairebé tota l'activitat i no s'enfonsa el món.

Cap a Barcelona, quin desastre!!!! Entre que no estan preparats, que ningú es va acabar de creure les previsions i que alguns es van pensar que a ells no els afectaria, un caos total.

No portem gaire temps vivint aquí, i per tant, poca experiència tenim, però sí que aprens ràpid a dependre sovint del clima, i a observar, no com a la gran ciutat, on s'obvia gairebé totalment... I sí, anem mirant les previsions i per si les mosques, prenem mesures. No fos cas, que al final, els homes del temps l'encertessin ;-)

Núria

dilluns, 8 de març del 2010

De primavera... res de res!

Com ja havien anunciat (aquesta vegada han encertat de ple) ha nevat tota la nit i gairebé tot el dia. Han caigut uns 35 cm, però com que ha ventat tant, la neu està en gruixos molt desiguals. En alguns llocs no hi ha gairebé res i da'ltres s'hi acumulen més de dos pams! A mitja tarda ha parat de nevar però continua bufant un fort vent. Ara que es podria sortir a passejar tranquil·lament perquè encara hi ha llum, fa un fred que pela! Esperem a demà, que també farà fred, però han dit quue sortirà el solet... ;-)
 

Evidentment el transport escolar s'ha suspès, quan he trucat al matí per confirmar-ho ja pensava que seria una simple comprovació que potser no calia... Per sort, al migdia ja ha passat la llevaneus i així demà tot normalitzat.

















No serà tan fàcil potser més avall on el temporal està deixant quantitats de neu a les quals no hi estan acostumats i llavors tota la vida es complica...










Núria

dimarts, 2 de març del 2010

Una mica de primavera...?

Ahir i avui ha fet un temps suau, com si arribés una mica de primavera. Serà les ganes que tinc de caloreta??? El sol, quan ha sortit, ha començat a escalfar i a la terrassa, s'hi estava molt i molt bé ;-)


Els arbres i arbustos comencen a brotar i els pensaments s'han animat una mica després de les gelades de fa quinze dies. Sembla que no sóc l'única que nota aquesta bonança.


Avui al mercat, m'he aventurat a comprar planter: enciams i bledes. Poca cosa encara, però mira, venia de gust, com si volgués avançar el temps que no arriba. Per demà han anunciat pluges i neu, veurem què ens toca.
Tampoc es perdrà gran cosa, si es crema tot pel fred...

 Núria