dissabte, 7 de gener del 2012

2012: comencem amb cuina!

Per començar bé el nou any, proposo una recepta, que sovint em demanen. Evidentment, no és meva, la tinc de la mare i cadascuna hi ha anat fent adaptacions.
Un propòsit que em faig pel 2012 és cuinar més, per fer coses noves i millorar les que ja faig ;-)

Aquí va!


Conill o pollastre amb xocolata

Ingredients
2 pastanagues, 2 cebes, 3 tomàquets mitjans
1 pollastre o 2 conills
Picada: 1 all, carquinyolis (o galetes, ametlles i avellanes), 1-2 preses de xocolata, safrà, fetge sofregit
1/2 l de brou (del caldo o de pastilla)
(opcional: gambes)
                                                            *          *           *

Fregim el pollastre o el conill, que prèviament hem enfarinat. Quan està daurat, el reservem a part.
En la mateixa cassola, fem un sofregit  amb les cebes, pastanagues i tomàquets (escaldats, sense pell).
Tot seguit, preparem una picada amb els ingredients i hi afegim el sofregit, quan estigui tot ben tou. Ho triturem bé amb el turmix i ha de quedar una salsa fosca una mica espessa (podem afegir brou o una mica d'aigua, si és molt molt espessa).

A la cassola hi posarem la carn que havíem reservat i, si tenim gambes en aquest moment les afegim (jo no n'hi poso mai), i hi posem també un raig de conyac, que s'ha de cremar.  Després afegim la picada i el brou. Pensem que s'anirà espessint, per tant, en podem anar afegint si cal. Hem d'anar tastant el punt de sal.
Tot plegat haurà de fer xup-xup uns 30 minuts, depenent de com vulguem que quedi la carn però vigilant que no s'enganxi! A mi m'agrada que gairebé es desfaci.
Per acompanyar es servir arròs, patates o sèmola de cuscús.

Bon any i bon profit!
Núria