dimecres, 13 de juny del 2012

L'hort a principis de juny


Ja fa dies que fem molta feina a l'hort i ara que ja fa calor, comença a avançar tot de veritat. Fins a meitats de maig, ens la vam jugar perquè de vegades, torna a gelar una mica a les nits. No ho ha fet, però de dia tampoc no feia calor i estava tot parat. Portem algunes setmanes de bon sol fins als migdies i és fantàstic!

Però últimament amb tantes pluges anem de bòlit amb les males herbes! Si es descontrolen, després tenim el doble de feina...
A l'hivernacle li hem tret el plàstic i l'hem canviat per una malla verda, per les pedregades. Com que va funcionar, doncs repetim.Vam tenir quilos i quilos de tomàquets!

També tenim un munter de roses i margarides ara. L'any passat en vaig plantar, de margarides, i enguany han sortit espontànimament pels marges. M'agrada molt tenir flors a l'hort, així quan baixo a collir verdures, aprofito i en pujo a casa, per fer rams.




Avui he collit camamilla, que surt silvestre pels horts. Tenia dubtes, però ja he vist clar quina herba era perquè n'hi ha de moltes classes, a més de margarides petites. Fa tanta olor, que no calia dubtar! Ara que s'assequi i al pot per les infusions.