dimecres, 21 de juliol del 2010

Nit d'estels II












Dissabte vam repetir una altra nit d'observació del cel. La primera va ser al novembre i no ens va acompanyar gaire ni el fred ni els núvols. Bé, si els núvols sí, ens van fer companyia tota la nit! És a dir, que vam veure ben poca cosa...
Aquesta sortida va ser magnífica! Vam veure tot el que estava previst amb un cel espectacular i només feia una mica de fresca, que també s'agraïa.
Vam sopar i sobre l'horari, vam marxar als afores del poble. Així asseguràvem contaminació lumínica zero. Ens vam posar al costat de la carretera i només van passar un parell de cotxes en sis hores, vam estar molt tranquils.
Cadires, galetes, una mica de vinet i vam aguantar fins les 3,30h. Bé, els 'profes' es van quedar buscant coses noves que no havien vist encara en altres ocasions encara un parell d'hores més...
Vam veure tots els planetes que podíem veure: Venus, Mart, Saturn i molt més tard, Júpiter. Saturn, espectacular amb els anells i les llunes, va fer quedar-nos embadalits al telescopi... Més coses que vam observar: la Lluna, les constel·lacions d'Escorpí, Casiopea i Sagitari; Vega, Artur, una estrella doble, nebuloses i una supernova, a més de diverses galàxies, entre elles Andròmeda, la més propera a la nostra.



Quan tornàvem a casa, vam decidir que havíem de fer una llista per no oblidar-nos de tot el que havíem vist. I al matí, sorpresa, la Noelia i l'Anna, havien fet un plànol de l'observació en un tros de paper. Encara millor que la meva llista per situar-se perfectament!





Ah, i de nou, galetetes d'estels, per acabar-ho d'arrodonir ;-)  








Núria
P.S.: la foto de la lluna és de Mustapanki

4 comentaris:

Laura T. Marcel ha dit...

Enveja cotxina que fas!!! A veure si sent tan espectacular com contes ho repetiu al altre cop i puc venir!!! Vareu veure fins i tot a Casiopea, i jo sopant a casa dels sogres...

mustapanki ha dit...

Doncs sí. Aquesta vegada els núvols ens van permetre observar tot el previst. No podiem escollir una nit millor. Cel descobert, temperatura agradable, bona companyia, galetetes,... Va ser una vetlladeta astronòmica estupenda.
El croquis de la Noèlia i l'Anna és una meravella artística.
Gràcies a tots els presents per les ganes i l'interès amb que es van prendre la sessió.
I gràcies també a la organitzadora de tot plegat, que és una crack.

Per als tiquismiquis: l'estrella doble que vam veure a l'Óssa Major es diu Mizar.

Casa Massa ha dit...

Laura T.: sí, sí, tu i Casiopea, hi vaig pensar...I això dels sogres, doncs, si toca, toca ;-)

Mustapanki: vetllada estupenda, tu ho has dit. Per repetir quan vulgueu!

Tina ha dit...

Sí, va ser fantàstic! Des de les zones més urbanes quasi ja hem oblidat que al cel hi ha estrelles!