diumenge, 24 de juliol del 2011

Nit d'estels III


Dissabte vam organitzar la 3a nit d'estels per fer observació del cel, estels i planetes. La previsió de dies enrera era dolenta i ja pensàvem que hauríem de jugar a cartes o a l'scrabble! Però no, el dia es va llevar serè, va fer molt bo i la nit es preveia també igual de bona. I sí, el cel va tornar a estar espectacular! Tothom va coincidir a dir que un cel així de fosc ja no es veu enlloc, si no és a la muntanya i encara. Tenim molta sort que tenir tan poca contaminació lumínica a Estac!
La pega va ser el vent, que era fred i es colava per tot arreu. Ens vam haver de posar anorac i gorres! De fet, vam estar un parell d'hores i vam decidir continuar sessió des de la terrassa. Volíem veure la Lluna i ahir tardava a sortir (cap a les 2,30h). Feia tant de vent a l'esplanada on érem, que es movia el telescopi i costava d'enfocar. A més, l'atmosfera també estava tota remoguda i la sensació era com mirar una petita cosa dins l'aigua.
Un cop a casa, amb els fanals i llums apagats, vam esperar que sortís la Lluna, que va aparèixer majestuosa amb Júpiter d'acompanyant. Van salvar la nit, perquè només això ja va compensar la resta ;-)
I què vam veure? Doncs Saturn, que es va amagar molt ràpid, les constel·lacions de Sagitari, Escorpí i Casiopea, una nebulosa, l'estrella doble Albireo (una de groga i l'altra blava), la galàxia Andròmeda, el triangle d'estiu amb Vega, Deneb i Altair, una Via làctea esplèndida, l'Ossa Major, l'M-13, i finalment la lluna i Júpiter, amb les seves quatre llunes.

Vam estar molt a gust altre cop i la companyia va ser especial, com no podia ser d'altra manera, però enguany ens va caldre més paciència que l'any passat (a banda d'alguna infusió o got de vi).
Núria

4 comentaris:

mustapanki ha dit...

Va ser un luxe. La nit estrellada, les galetes de la Núria, la companyia,... i treure la bufanda al mes de juliol!

Laura T. Marcel ha dit...

La foto si no és cap muntatge és UNA PASSADA! Quines dentetes que fas! Ostres i ja veig que ets tota una experta en això del cel. Carai, carai... a veure si finalment em puc apuntar a la propera nit estelada.
Petons.

mustapanki ha dit...

Per al·lusions... La foto evidentment ha passat pel photoshop. S'ha tractat el contrast, el color, la nitidesa,... en definitiva, s'ha millorat l'aspecte final de la imatge. En cap cas es tracta d'un fotomuntatge o manipulació. Aquest que veieu és el cel que teníem sobre els nostres caps el passat dissabte.
Una abraçada!

Len0re ha dit...

Quina meravella!!!!

Petons