Per començar bé el nou any, proposo una recepta, que sovint em demanen. Evidentment, no és meva, la tinc de la mare i cadascuna hi ha anat fent adaptacions.
Un propòsit que em faig pel 2012 és cuinar més, per fer coses noves i millorar les que ja faig ;-)
Aquí va!
Conill o pollastre amb xocolata
Ingredients
2 pastanagues, 2 cebes, 3 tomàquets mitjans
1 pollastre o 2 conills
Picada: 1 all, carquinyolis (o galetes, ametlles i avellanes), 1-2 preses de xocolata, safrà, fetge sofregit
1/2 l de brou (del caldo o de pastilla)
(opcional: gambes)
* * *
Fregim el pollastre o el conill, que prèviament hem enfarinat. Quan està daurat, el reservem a part.
En la mateixa cassola, fem un sofregit amb les cebes, pastanagues i tomàquets (escaldats, sense pell).
Tot seguit, preparem una picada amb els ingredients i hi afegim el sofregit, quan estigui tot ben tou. Ho triturem bé amb el turmix i ha de quedar una salsa fosca una mica espessa (podem afegir brou o una mica d'aigua, si és molt molt espessa).
A
la cassola hi posarem la carn que havíem reservat i, si tenim gambes en aquest moment les
afegim (jo no n'hi poso mai), i hi posem també un raig de conyac, que s'ha de cremar.
Després afegim la picada i el brou. Pensem que s'anirà espessint, per tant, en podem anar afegint si cal. Hem d'anar tastant el punt de sal.
Tot plegat haurà de fer xup-xup uns 30 minuts, depenent de com vulguem que quedi la carn però vigilant que no s'enganxi! A mi m'agrada que gairebé es desfaci.
Per acompanyar es servir arròs, patates o sèmola de cuscús.
Bon any i bon profit!
Núria
4 comentaris:
Quina salivera que fa venir llegir-te!
Ja es suficient plaer que t'enrecordesis de nosaltres en el mail, com perque ara poguem gaudir d'aquesta recepta!!!
L'altre dia comentava amb el meu soci de l'empresa que potser (però només potser :)) es la salsa que més m'ha agradat a la carn!
Normalment soc molt simple en els gustos culinaris però tinc que reconèixer que aquesta em va arribar molt dins :)
Aprofito, hi ho faig sincerament, per recomanar una estància a casa vostra perque es un luxe tan pel lloc com per la companyia.
Moltes gràcies!
Per cert! som el juanjo i la bàrbara!!!! :)
Laura: sí, surt ben bo!
The_archer: sí, sí, us recordava! Té fans aquesta recepta, però només podíeu ser vosaltres ;-)
A reveure!
Núria
Publica un comentari a l'entrada