diumenge, 5 de febrer del 2012

Lassanya d'espinacs

Aquí va la segona part de l'entrada anterior, que era el primer plat i es va colar. Alguns la vau veure i me l'heu demanat. Intentaré passar-la a versió 'científica' perquè sempre la faig a ull...
Baixo a l'hort i recullo el que hi ha i després improviso una mica ;-)


Lassanya d'espinacs

Ingredients (4 pax aprox.)
500-600 gr d'espinacs (i bledes també, si voleu)
80-100 gr de pinyons
80-100 gr de panses
daus de formatge, del que vulgueu, que fongui
2 ous durs
10-12 plaques de canelons (jo les faig de la marca Fadaic, no es couen, només es posen en remull. Queden molt bé, però ho podeu provar amb altres marques perquè aquesta costa una mica de trobar. Les plaques de lassanya que venen ja a punt per fer sense coure, no m'agraden)
safata pel forn (25x25cm aprox.)
Formatge ratllat al gust
sal i pebre al gust

Per la beixamel (mesures aproximades, per fer uns 3/4 de l):
80 gr de farina, 30 gr de mantega, 3/4 de l de llet, sal, pebre i nou moscada

                                                            *                *               *

Posem les plaques en remull, mentre anem preparant el facit. Agafem una paella gran i hi posem un raig d'oli.
Quan està calent, hi posem la verdura i la tapem, la deixem coure a foc lent.
Si hi posem bledes, les posem una mica abans perquè s'han d'estovar una mica més. Quan les vegem toves, afegim els espinacs.
Hi posarem les panses i els pinyons, quan les verdures hagin canviat de color. No cal fer-les molt, perquè aleshores no tenen gaire gust, millor deixar-les una mica 'al dente'. Caldrà afegir una mica de beixamel, just per fer el farcit una mica cremós. Si ja la tenim feta, l'afegim ara, sinó reservem i després ho acabem tot.
Podem apagar el foc i sense treure la paella, afegim els ous durs tallats ben petits i els daus de formatge. Remem tot i ja està.

Escorrem les plaques de pasta i les anem col·locant en la safata. Unes 4 plaques per capa, això sí que depen de cada safata. Fem una capa de plaques, una de verdures, una altra de plaques, una altra de verdures i una última de plaques. Al damunt, posarem la resta de beixamel que hem guardat. Afegim un bon grapat de formatge ratllat i la posem a gratinar al forn.
Serviu-la ben calenta.

Bon profit!
Núria