dimecres, 22 de febrer del 2012

1r Tast de formatges


Dissabte vam fer el primer tast de formatges, tal com havíem previst. Començàvem a les set i passades les nou arribàvem a les postres.
Tot damunt la taula: els formatges, tots ben col·locats a part, i la resta de complements que ajuden a potenciar el gust, canviar de sabor o simplement arrodoneixen el tast. Teníem dàtils, raïm, avellanes i ametlles crues, festucs, melmelada de tomàquet, de carbassó, pans de panses, d'olives i torradetes. Vam acompanyar-lo amb tres vins diferents: blanc amb els tres primers formatges, negre jove pels següents i moscatell per l'últim. Els vam tocar, ensumar i mossegar tots ben poc a poc.
 

La Laia Pont, enginyera agrònoma, experta i entusiasta dels formatges, ens anava explicant coses sobre cada formatge però també sobre l'elaboració, els aspectes més tècnics del procés de creació o els artesans que els fan i les seves circumstàncies. Ens va donar un dossier amb els detalls tècnics i com que va variant en cada tast, no us poso els noms de cada cosa.



D'ovella, de cabra i de vaca, vam tastar tres formatges de pasta tova, tres de curats, una torta i un blau. Per mi, aquest últim, deliciós! Cadascú, crec, es quedaria amb un de diferent, que curiós això dels gustos!

Per tancar, de postres, iogurt d'ovella amb melmelada de móres. I una bona sobretaula amb boníssima companyia.
Mmmm, tot plegat, fantàstic!

Núria

2 comentaris:

lAia ha dit...

Si si, vam riure molt a la sobretaula!
Mmmmmmmmmmmmmm.....les melmelades de Casa Massa amb formatges artesans!

eli ha dit...

Ep!! Quina bona crònica! El "problema" és que et fa agafar ganes de repetir JA!!! Mmmmm... Però no sols els formatges, certament les melmelades també estaven per llepar-se els dits!!!