dimarts, 13 de maig del 2008

Melmelada de llimona


Fa dies que em van portar quilos de llimones, no sé, una pila. La Maribel es va oferir a enviar-me-les perquè al seu pati se'n fan moltes i no sap què fer-ne. N'hi vaig demanar perquè en volia fer melmelada. I fins avui no n'he fet...

És una melmelada una mica àcida, com ha de ser si és de llimona, i això la fa diferent. Segurament se'n menja menys que de les altres perquè no és dolça, passa molt bé.

Recepta:
El suc d'una llimona, un tros de pell, 100 gr de sucre i 1 ou.
Batem l'ou i el barregem amb la resta. Es posa al bany maria fins que la mescla s'espesseixi. Es deixa refredar i ja es poden omplir els pots. La quantitat és per uns 150 gr, si se'n fa més s'ha d'augmentar proporcionalment tot els ingredients, diu el llibre El rebost de Dolors Llopart.
Jo l'he fet a ull i hi he posat menys ous dels que tocaven. Igualment, boníssima!
Sí, falten les etiquetes als pots...!

Núria

2 comentaris:

Elisenda ha dit...

Hola! Acabo de veure la recepta i no me n'he pogut estar d'enviar-vos la del "lemon curd" anglesa. Queda boníssima, de veritat!

CREMA DE LLIMONA
90g de mantega, tova a temperatura ambient
250g de sucre
2 ous grossos
2 rovells d’ou grossos
300ml de suc de llimona
1 cullaradeta (o més) de pell de llimona ratllada
(jo doblo les quantitats que així me’n surten més pots)

A un bol gros, bateu la mantega tova i el sucre amb una batedora elèctrica uns dos minuts. Afegiu poc a poc els ous i els rovells. Bateu-ho durant un minut. Afegiu-hi el suc de llimona. La barreja pot semblar tallada, però quedarà sense grumolls quan es posi al foc.

Posru la barreja a un pot i coeu-la a foc baix fins que la barreja quedi sense grumolls (això passa quan la mantega es desfà). Apugeu el foc a mig gas i s'ha de coure sense parar de remenar amb una cullera fins que la crema sigui espessa (uns 10-15 minuts). No deixeu bullir la crema!

Traieu la crema del foc i afegir la pell de la llimona, barrejar. Si poseu la pell al coure pot quedar amargant. Poseu la crema a un pot i deixeu-la refredar. Encara espessirà més quan sigui freda del tot. Tapeu el pot i guardeu-ho a la nevera una setmana o al congelador fins a dos mesos.

Isa ha dit...

Estic a Casa Massa. Avui la he tastat. Mai havia provat mermelada de llimona. Estava bonissssima. Felicitats !!!!
Isabel